Skip to content
Back to Recipes

RIBA NA VERACRUS NAČIN

RIBA NA VERACRUS NAČIN

Ingredients (2 people):

  • 1 rajčica, nasjeckana
  • ½ luka, narezanog po dužini na polumjesece
  • 2 češnja češnjaka sitno nasjeckana
  • 1 žličica kapara
  • 2 žlice zelenih narezanih maslina
  • 1 žličica nasjeckanog peršina
  • 2 žlice umaka od rajčice
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • Sol
  • Papar
  • 2 fileta bijele ribe
  • Masni papir za pečenje
  • Voda

Preparation time: 17 min.

Cooking time: 0 min.

Difficulty: average

Preparation:

  • U Zdjeli za miješanje pomiješajte rajčicu, luk, češnjak, kapare, masline, peršin, paradajz umak i maslinovo ulje. Začinite solju i paprom po ukusu. Zdjelu poklopite i promiješajte sastojke tako da dobro protresete zdjelu..

  • Izrežite dva komada masnog papira, a na svaki stavite po jedan komad fileta ribe.

  • U Tavu za prženje ili wok dodajte vodu i stavite Kuhalo na pari sa masnim papirom i ribom. Pomoću Hvataljki za salatu stavite mješavinu od rajčice povrh ribljih fileta. Poklopite i stavite 12 minuta na srednje jaku vatru.

Additional Note: