Sastojci (12 Br. osoba):
- 6 tvrdo kuhanih jaja
- 55 g majoneze (1 velika Višenamjenska žlica / ±¼ šalice)
- 10 ml Dijon senfa (±2 žličice)
- sol i papar po ukusu
- VARIJANTE
- Tradicionalni način
- 5 ml ljutog umaka (po izboru) (±1 žličica)
- dimljena paprika (za ukras)
- Dimljeni losos
- 40 g dimljenog lososa (±1½ oz) (sitno narezano)
- 30 g kiselog vrhnja (1 srednja Višenamjenska žlica / ±2 jušne žlice)
- 10 ml kapara u salamuri (±2 žličice)
- 10 ml crvenog luka (±2 žličice) (sitno narezano na kockice)
- 5 ml svježeg kopra (±1 žličica)
- Začinjeni Chorizo
- 60 g kuhanog choriza (±2 oz) (sitno narezano)
- 5 ml sušenog korijandera (±1 žličica)
- 2 ml kima (±½ žličice)
- 1 ml čilija u prahu (±¼ žličice)
- 1 limeta (ocijeđena)
Vrijeme pripreme: 10 min.
Vrijeme kuhanja: 0 min.
Razina zahtjevnosti: lako
Prosječni trošak: niski
Priprema:
Jaja prepolovite po dužini i izdubite žumanjke u Visoki Turbo Chef.
Dodajte majonezu, senf, sol, papar i željene sastojke u Visoki Turbo Chef. Pokrijte i povlačite uže dok ne dobijete glatku smjesu.
Pomoću Višenamjenske žlice za porcioniranje stavite smjesu sa žumanjkom u šupljinu bjelanjka. Ponavljajte dok ne budu sva jaja ispunjena.
Ukrasite dodacima po želji.
Napomena:
Savjet: Odvojite nekoliko sastojaka za ukrašavanje ovisno o odabranoj varijanti (dimljena paprika, svježi kopar ili kuhani chorizo) za završetak odabrane varijante punjenih jaja.