Sastojci (8 Br. osoba):
- 250 g speculoos keksa
- 300 g kuhanog kestena
- 200 g foie grasa (guščja/pačja jetrena pašteta) (može se zamijeniti mljevenom svinjetinom)
- 2 pileta (1,5 kg svaki)
- 3 žlice rakije (± 50 ml)
- 50 g maslaca
- sol i papar
- 2 kuglice celera (cca 800 gr svaki)
- 2 žlice maslinovog ulja (± 30 ml)
- štapići za koktele
Vrijeme pripreme: 25 min.
Vrijeme kuhanja: 2 h 35 min.
Vrijeme mirovanja: 5 min.
Razina zahtjevnosti: napredno
Prosječni trošak: visoki
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C / Th 6.
U Extra Chefu samljite speculoos kekse u dvije serije dok se potpuno ne usitne. Izmrvite kestene u Extra Chefu te nasjeckajte foie gras.
U posudi za miješanje 3 l, uz pomoć Silikonske lopatice izmiješajte mljevene kekse s izmrvljenim kestenom i foie gras narezan na kocke.
Nadjenite unutrašnjost pilića smjesom i čačkalicama zatvorite svako pile.
Stavite piliće u UltraPro 5.7 l i prelite ih malom količinom rakije. Po vrhu razbacajte male komadiće maslaca. Posolite i popaprite.
Poklopite i pecite piliće 1 sat 45 min. Izvadite ih pećnice i ostavite da miruju 5 min.
Ogulite kuglice celera i narežite ih na 8 dijelova. Izrežite ih na štapiće pomoću pomagala Chef Press Dicer za rezanje (10 mm). Stavite ih u Višenamjensku posudu 2 l zajedno s maslinovim uljem. Zatvorite zdjelu i protresite da se dobro izmiješa.
Stavite ih u UltraPro 3.3 l, poklopite i pecite 40 min. na 210°C/ Th 7, zatim pecite nepoklopljeno 10 min.
Po potrebi zagrijte piliće u pećnici. Narežite ih na komade i poslužite s nadjevom, umakom i štapićima celera.
Napomena:
Savjet: za pripremu celera narezanog na štapiće možete koristiti i MandoChef (postavka 9;9).