Skip to content
Back to Recipes

Krem složenac od brokule s parmezanom

Krem složenac od brokule s parmezanom

Sastojci (6 Br. osoba):

  • 3 velike glavice brokule (±1,5 kg / 3,3 lb)
  • 1 mali luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 75 ml maslinovog ulja (±⅓ šalice)
  • sol i papar
  • 150 g parmezana
  • 60 g višenamjenskog brašna (±½ šalice)
  • 60 ml suncokretovog ulja (±¼ šalice)
  • 600 ml mlijeka (sobna temperatura) (±2½ šalice)
  • 1 pinch ribanog muškatnog oraščića
  • 250 ml punomasnog vrhnja (±1 šalica)

Vrijeme pripreme: 20 min.

Vrijeme kuhanja: 40 min.

Razina zahtjevnosti: lako

Prosječni trošak: niski

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na Th 8-9 / 250°C

  • Narežite bokulu na male cvjetiće, operite i ocijedite.

  • Ogulite luk i češnjak pa ih sitno nasjeckajte.

  • Stavite brokulu, nasjeckani luk i češnjak, maslinovo ulje, sol i papar
    u veliku posudu a zatim protresite da se svi sastojci sjedine. Stavite sve u UltraPro 3.3 l, poklopite i pecite 20 min.

  • Smanjite temperaturu pećnice na Th 7-8 / 220°C

  • Naribajte parmezan koristeći Chef Grati N.G.

  • U MicroCook vrču od 1 l pomiješajte brašno i suncokretovo ulje. Dodajte sol i papar a zatim polako dodajte mlijeko uz stalno miješanje*.
    Poklopite i stavite u mikrovalnu na 3 min. na 600 vati. Promiješajte i stavite ponovno u mikrovalnu na dodatne 2 min. Ponovno promiješajte pa dodajte naribani muškatni oraščić, pola naribanog parmezana i vrhnje.

  • Prelijte smjesu preko brokule u UltraPro-u, posipajte ostatak
    parmezana po vrhu i pecite u pećnici, bez poklopca, cca. 15
    min.

Napomena:

* Pjenjača N.G. idealna je za miješanje u vrču MicroCook bez straha od ogrebotina.