Sastojci (6 Br. osoba):
- 3 velike glavice brokule (±1,5 kg / 3,3 lb)
- 1 mali luk
- 1 češanj češnjaka
- 75 ml maslinovog ulja (±⅓ šalice)
- sol i papar
- 150 g parmezana
- 60 g višenamjenskog brašna (±½ šalice)
- 60 ml suncokretovog ulja (±¼ šalice)
- 600 ml mlijeka (sobna temperatura) (±2½ šalice)
- 1 pinch ribanog muškatnog oraščića
- 250 ml punomasnog vrhnja (±1 šalica)
Vrijeme pripreme: 20 min.
Vrijeme kuhanja: 40 min.
Razina zahtjevnosti: lako
Prosječni trošak: niski
Priprema:
Zagrijte pećnicu na Th 8-9 / 250°C
Narežite bokulu na male cvjetiće, operite i ocijedite.
Ogulite luk i češnjak pa ih sitno nasjeckajte.
Stavite brokulu, nasjeckani luk i češnjak, maslinovo ulje, sol i papar
u veliku posudu a zatim protresite da se svi sastojci sjedine. Stavite sve u UltraPro 3.3 l, poklopite i pecite 20 min.Smanjite temperaturu pećnice na Th 7-8 / 220°C
Naribajte parmezan koristeći Chef Grati N.G.
U MicroCook vrču od 1 l pomiješajte brašno i suncokretovo ulje. Dodajte sol i papar a zatim polako dodajte mlijeko uz stalno miješanje*.
Poklopite i stavite u mikrovalnu na 3 min. na 600 vati. Promiješajte i stavite ponovno u mikrovalnu na dodatne 2 min. Ponovno promiješajte pa dodajte naribani muškatni oraščić, pola naribanog parmezana i vrhnje.Prelijte smjesu preko brokule u UltraPro-u, posipajte ostatak
parmezana po vrhu i pecite u pećnici, bez poklopca, cca. 15
min.
Napomena:
* Pjenjača N.G. idealna je za miješanje u vrču MicroCook bez straha od ogrebotina.