Sastojci (1 Br. osoba):
- Tostirane žitne pahuljice za 5-7 porcija/dana
- 200 g zobenih pahuljica (±2 šalice)
- 100 g narezanih badema (±1 šalica)
- 30 ml neutralnog ulja (suncokretovo ili repičino) (±2 žlice)
- 100 g meda (±½ šalice)
- Parfe sastojci za svaku porciju/dan
- 100 g agoda, malina, manga, breskvi, kivija ili drugog mekog voća po izboru (±3.5 oz)
- 15 g šećera (±1 žlica)
- 250 g običnog jogurta (±2 šalice)
Vrijeme pripreme: 15 min.
Vrijeme kuhanja: 17 min.
Razina zahtjevnosti: lako
Prosječni trošak: niski
Priprema:
-
Priprema tostiranih žitnih pahuljica za tjedan dana:
- Izvadite rešetku iz pećnice i zagrijte je na 160°C / 320°F / Th 5-
6 u konvekcijskom načinu rada. - U zdjeli pomiješajte sastojke za tostirane žitne pahuljice i promiješajte lopaticom dok se sve dobro ne sjedini.
- Stavite Silikonsku podlogu za pečenje s rubnicima na
hladnu rešetku pećnice ili na lim za pečenje i ravnomjerno rasporedite smjesu po cijeloj površini. - Pecite 15 do 17 min. Promiješajte nekoliko puta tijekom pečenja kako bi se žitne pahuljice ravnomjerno tostirale. (Koristite rukavice za pećnicu i pazite na toplinu).
- Tostirane žitne pahuljice ostavite na podlozi za pečenje dok se potpuno ne ohlade, a zatim spremite u hermetički zatvoreni spremnik*.
- Izvadite rešetku iz pećnice i zagrijte je na 160°C / 320°F / Th 5-
Svaki dan, kada pripremate parfe, odaberite voće po želji i miješajte** sa šećerom dok ne dobijete glatku smjesu (coulis).
Složite jogurt i coulis u Univerzalnu teglu 550 ml. Napunite spremnik Poklopca nadjevom od žitnih pahuljica, tako će ostati hrskav.
Prelijte svoj parfe tostiranim pahuljicama kada dođe vrijeme za uživanje.
Napomena:
SAVJET:
* Modularni spremnici Ovali savršeni su hermetički zatvoreni spremnici za čuvanje vaših hrskavih tostiranih žitnih pahuljica tijekom cijelog tjedna.
** SuperSonic Turbo Chef miješa i pretvara meko voće u savršeni coulis u sekundi.