Ingredients (4 people):
- 400 g poriluka (samo bijeli dijelovi)
- 1 l kipuće vode
- 500 g mrkve
- 500 g sirove crvene cikle
- 3 češnja češnjaka
- 3 mlada luka
- 3 tbsp žlice maslinovog ulja (± 45 ml)
- 6 grančica peršina
- 50 g krušnih mrvica
- 30 g lješnjaka u prahu
- sol i papar
- 2 tbsp žlice shoyu ili soja umaka (± 30 ml)
Preparation time: 20 min.
Cooking time: 1 h
Standing time: 10 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Zagrijte pećnicu na 220° C s uključenim ventilatorom.
Bijeli dio poriluka narežite na komade od 2 cm (zeleni dio se može sačuvati za juhu). Stavite poriluk u UltraPro 2 l, prelijte s 1 l kipuće vode te pokrijte i ostavite stajati 10 min. a zatim ocijedite.
Mrkvu ogulite i narežite na ploške od 1 cm. Ciklu ogulite, narežite na kockice od ±2 cm, zatim ih isperite i osušite na papirnatom ručniku.
Češnjeve češnjaka ogulite, prerežite po pola i odstranite zelenu jezgru. Mladi luk prerežite po pola.
Dodajte mrkvu, ciklu, 2 oguljena češnja češnjaka i mladi luk u ocijeđeni poriluk u UltraPro. Pokapajte maslinovim uljem i lagano promiješajte Silikonskom lopaticom.
Poklopite i pecite 40 min.
Pomoću SuperSonic Visokog Turbo Chefa nasjeckajte peršinovo lišće i ostatak češnjaka. Dodajte krušne mrvice, lješnjake u prahu i prstohvat soli i ponovno promiješajte.
Nakon pečenja povrća u trajanju od 40 min., dodajte shoyu, papar i lagano promiješajte, a zatim pospite sadržajem iz SuperSonic VisokogTurbo Chefa.
Pecite otklopljeno još 20 min. na 190° C.
Additional Note:
CIKLA može pomoći u procesu detoksikacije jetre. Sadrži tvari koje stimuliraju rad jetre koja također ima ulogu u pročišćavanju krvi.