Skip to content
Back to Recipes

ČOKO CHEESECAKE S LJEŠNJACIMA BEZ PEČENJA

ČOKO CHEESECAKE S LJEŠNJACIMA BEZ PEČENJA

Ingredients (12 OSOBA):

  • 250 g keksa ili graham krekera
  • 150 g maslaca (otopljenog) (±⅔ šalice)
  • 250 g čokoladnog namaza od lješnjaka (otopljenog)
  • 400 g krem sira (omekšalog)
  • 30 g šećera u prahu (±¼ šalice)
  • 1 prstohvat soli Za posluživanje (opcionalno)
  • svježe bobičasto voće, naribana čokolada, prženi lješnjaci

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 0 min.

Standing time: 2 h

Difficulty: average

Preparation:

  • Stavite kekse ili graham krekere i otopljeni maslac u SuperSonic Extra Chef. Povlačite konopac dok ne usitnite kekse u mrvice.

  • Mrvice stavite u Pravokutni silikonski kalup i čvrsto pritisnite mrvice na dno. Stavite u hladnjak dok se mrvice ne stegnu.

  • U zdjelu za miješanje dodajte otopljeni čokoladni namaz od lješnjaka, omekšali krem sir, šećer u prahu i sol. Miksajte dok se sastojci potpuno ne sjedine.

  • Ulijte smjesu za cheesecake u Pravokutni silikonski kalup, povrh kore. Pomoću Silikonske lopatice zagladite vrh kolača od sira. Stavite u hladnjak na 2 h ili dok se ne stegne.

  • Lagano izvadite cheesecake iz kalupa na pladanj za posluživanje. Narežite i poslužite posipano s naribanom čokoladom, sjeckanim pečenim lješnjacima i svježim bobičastim voćem.

Additional Note: