Skip to content
Back to Recipes

PIVSKI KRUH

PIVSKI KRUH

Ingredients (1 KG KRUHA):

  • 600 g višenamjenskog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo (± 10 ml)
  • 2 žličice soli (± 10 ml)
  • 150 g sjemenki ili orašastih plodova po vašem izboru (bundeva, suncokret, lan, sezam, orah)
  • 500 ml piva
  • 15 g maslaca + 1 žličica brašna (za premazivanje UltraProa)
  • 1 žlica vode (± 15 ml)

Preparation time: 5 min.

Cooking time: 1 h

Difficulty: easy

Preparation:

  • Zagrijte pećnicu na Th 6-7 / 200 ° C.

  • Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u Zdjeli 4.5 l. Dodajte sol, sjemenke i pivo i promiješajte koristeći Silikonsku lopaticu dok ne dobijete konzistentno tijesto koje počinje postajati elastično.

  • Podmažite unutrašnjost okruglog UltraProa 1,5 l ili UltraPro Cocotte 1,8 l maslacem i pospite žličicom brašna.

  • Ulijte tijesto u UltraPro i pospite 1 žlicom vode.

  • Pokrijte i pecite cca. 45 min. Uklonite poklopac i pecite otprilike još 15 minuta.

  • Izvadite kruh na rešetku pećnice i ostavite da se ohladi.

Additional Note: