Sastojci (24 Br. osoba):
- 90 g sira (ementaler ili parmezan)
- 270 g riže za rižoto (Arborio) (±1⅓ šalice)
- 700 ml vode (±2¾ šalice)
- 30 g neslanog maslaca (±2 žlice) (omekšanog)
- sol i papar
- Paniranje
- 30 g krušnih mrvica (±¼ šalice)
- 65 g sira (parmezan ili ementalera)
Vrijeme pripreme: 15 min.
Vrijeme kuhanja: 38 min.
Vrijeme mirovanja: 20 min.
Razina zahtjevnosti: lako
Prosječni trošak: niski
Priprema:
Ukupnu količinu sira (90g i 65g) naribajte pomoću pomagala Chef Grati N.G., ali odvojite količine za rižu i za paniranje.
Isperite i ocijedite rižu pomoću cjedila dok voda ne postane bistra.
Dodajte rižu i vodu u Veliko kuhalo za rižu, poklopite i kuhajte u mikrovalnoj 16-18 min. na 600 vati. Ostavite da miruje 5 min. Ako ostane vode na dnu Kuhala za rižu, ponovno stavite u mikrovalnu na 1-2 min.
Dodajte maslac, naribani sir, sol i papar, pa miješajte dok se maslac ne sjedini i potpuno otopi. Neka odstoji 10-15 min., ne čekajte puno duže jer će smjesa postati previše kruta te će postati teže grabiti.
Izvadite rešetku iz pećnice i zagrijte je na Th 7-8 / 220°C / 425°F s konvekcijom
Za paniranje: Koristeći SuperSonic Extra Chef, pomiješajte krušne mrvice i naribani sir, pa ulijte u posudu srednje veličine.
Stavite Silikonsku podlogu za pečenje s rubnicima na hladnu rešetku pećnice ili na
metalni lim za pečenje.Koristeći Višenamjensku žlicu za porcioniranje srednje veličine, zagrabite krokete, uvaljajte ih u smjesu krušnih mrvica i sira, a zatim stavite na podlogu za pečenje.
Pecite cca. 20 min. Poslužite kao samostalno predjelo ili kao predjelo uz zelenu salatu.
Napomena: